Kirsikan aromit ovat monen tumman lajikkeen ominaisaromeja. Positiivisessa mielessä käytetty, kirsikan reilua kypsyysastetta ilmaiseva termi on TUMMA KIRSIKKA ja ei-kypsyyttä ilmaisee punainen tai hapankirsikka. HAPANKIRSIKKA on selvästi kirpeä aromit ja kehittyy helpoiten iäkkäisiin punaviineihin. Nuorissa viineissä kirsikan ja hapankirsikan tyyliset aromit indikoivat säilytyskelpoisuutta. Kirsikan aromit ovat oletusarvoisesti positiivisia ja sopivat hyvin etenkin ruokaviineihin. (Nautiskelijan erottelu ei ole välttämättä virallisen lajierittelyn mukaista.)

Nautiskelijalla metsämarjojen aromit ovat laadullisesti kirsikkaa negatiivisempia ja ilmaisevat yleensä, ellei erikseen mainita, epäkypsiksi jääneitä aromeja ja indikoivat yleensä myös selviä ja kirpeitä happoja.

Kts. marjojen aromit