Parfyyminen-sana assosioituu toimittajalla laadukkaisiin (naisten) hajuvesiin sekä moniin kukkien (terälehtien) aromeihin. Lähtökohtaisesti termi on positiivinen ja yleensä yhteydestä selviää jos sitä on käytetty kuvaamaan identifioimattomia aromeja. Yleensä parfyymisuus liittyy hienostuneisiin piirteisiin ja sisältää määritelmällisesti aistittavaa kypsyyttä. Monesti, etenkin niukasti tammitetut jalohomeviinit ovat parfyymisia samoin kuin kypsistä rypäleistä valmistetut viileän ilmaston viinit. (Modernilla valmistustekniikalla on helppo saada parfyymisuutta viiniin.) Muscat-rypäleestä ja etenkin sen jalosta versiosta valmistettujen väkevien viinien aromit ovat vaikeasti kuvattavissa, joten Nautiskelijan termi on usein parfyyminen Muskatellin aromien lisäksi. Viileällä käymislämpötilalla ja esimerkiksi punaviinien hiilidioksidikäymisellä pyritään parfyymisuuteen. Kun fysiologisesti kypsistä rypäleistä valmistetaan lämpötilakontrolloidusti viinejä, tulee monesti vaikutelmaksi välillä parfyyminen pyöreys.