Hieman kehittyneisiin (puna)viineihin kehittyy erilaisia (kuivattujen) sekahedelmien aromeja ja ovat positiivisia ilmauksia muissa kuin nuorissa viineissä. Nautiskelija erittelee sekahedelmistä yleensä luumun sekä aprikoosin aromeja. Valkoviineissä sekahedelmien aromit ovat negatiivisempia ja yleensä viittaavat kuivattuihin omenoihin ja päärynöihin. Vaikka Nautiskelija jättää kuivatun-sanan pois tarkoitetaan sekahedelmillä juuri niiden kuivattuja versioita.

Kuitenkin viikuna ja vähäisemmässä määrin rusina ovat lähtökohtaisesti virheellisyyttä ilmaisevia aromeja, jotka monesti tulevat liian vanhoihin ja/tai ylikypsistä rypäleistä (riittämättömällä ammattitaidolla) valmistettuihin viineihin. Nämä kaksi aromia liittyvät yleensä (linkki)tunkkaisuuteen ja latteuteen (normaalihappoisessa viinissä).