Arvoviini tai vierasperäisellä nimellä PRESTIGE-VIINI tarkoittaa harvinaista ja siten kallista viiniä, johon liittyy ainutlaatuisuus. Prestige-sanaa käytetään etenkin kalleimmissa samppanjoissa snobistisesti, mutta Nautiskelija käytä ilmaisua, koska suomalainen merkityksen ilmaiseva sana on olemassa. Määritelmään sisältyy siis poikkeuksellisen korkea arvostus. Etenkin uusien viinialueiden tulokkaissa ilman pitkää KANTAKIRJAa (engl. track record) pitkäaikaisen arvostuksen päätteleminen on ongelmallista. Nautiskelijalla luokitteluun vaikuttaa etenkin anglosaksisen juomakirjallisuus. Nykymaailmassa ainutlaatuiseksi arvoviiniksi ponkaistaan jenkkigurujen täydellisillä pisteillä yhdessä yössä. Kenelläkään ei ole siinä vaiheessa näyttöä kuinka viini ikääntyy muuta kuin oletusten ja toiveiden suhteen. Absoluuttisen laadun ja aidon arvostuksen erotteleminen markkinointivetoisesta kirjoittelusta ei ole ongelmatonta ja jos itse ei satu olemaan vaikuttunut satunnaisen maistelun perusteella. Nautiskelija ei anna kalliista hinnasta lisäpisteitä, mutta kalliilla hinnalla saa selvästi tuntuvia lisäominaisuuksia. Tosin sokkona poikkeuksellisuutta löytyy vähemmän. Erittäin hyvät pisteet (vähintään 85) ovat jo poikkeuksellisia viinejä. Ne ovat pisteet ovat arvoviinin minimivaatimukset. Arvoviinien luokituksella pystyy siis tekemään vaikutuksen ihmisiin, jotka on kohtuullisesti seuranneet viinimaailmaan. Huippuporvoolaisten saatavuus on niin vaikeaa ja hinnat huippua, että niillä on käytännössä mahdotonta tehdä vaikutusta, etenkään ravintoloiden hinnoittelukertoimilla.