Passerillage on ranskankielinen termi menetelmälle, jossa viiniköynnöksessä myöhään syksyyn pidetyt rypäleet ovat (osittain) rusinoituneet, jotta viinistä saadaan makeaa. (Menetelmän vastakohtana on sisätiloissa kuivatut rypäleet, joista valmistetuista viineistä käytetään nimitystä olkiviini.) Rypäleisiin voi olla iskenyt myös vähäisessä määrin jalohome, mutta yleensä jalohomeen ilmestyminen on harvinaista alueilla, jossa tätä käytetään.

Menetelmä vaatii suhteellisen kuivaa syyssäätä ja sitä käytetään etenkin Lounais-Ranskan Juranconin alueen makeissa viineissä. Siellä etenkin Petit Manseng -lajike soveltuu menetelmälle. Käymisen keskeyttäminen etanolilisäyksellä (mutage) ei kuulu menetelmään. Adjektiivi on passerillé.