Nautiskelija käyttää kaikista väkevistä juomista, joissa olennaisin komponentti on tislattu etanoli ja sokeria on suhteellisen vähän, yleisnimitystä tisle. Tisleitä ovat esimerkiksi vodka, viina, brandy, calvados, luumuviina, anisviina, agaveviina, konjakki, armanjakki, grappa ja viski. Tisleessä luonnollisen hiivakäymisen sokerilähde ei ole ratkaiseva vaan juoman käyttötarkoitus, tyyli ja alkoholipitoisuus. Laadukkaimmat tisleet ovat tammikypsytettyjä sekä viinistä kertatislauksella (pannutislauksella) saatuja. Tällä menetelmällä valmistetuissa tisleissä etanoli on vain kantava aine ja muut aineet muodostavat juoman "sielun". Vodka tai sen laimentamaton versio Spiritus fortis on puolestaan tisleiden toisessa ääripäässä, jossa ideaalisen ja pelkistetyn prosessin jälkeen siinä ei ole muuta kuin 96 til-% etanolia ja neljä prosenttia vettä eikä epäpuhtauksia, kuten makuaineita, ollenkaan. Sokerittoman, laimennetun viinan "maku" onkin monesti peräisin käytetystä laimennusvedestä.