Benediktiiniläismunkki Isä (Pierre) Pérignonia (1639-1715) pidetään nykyisen samppanjan keksijänä, vaikka hänen viininsä todennäköiset kuplat olivatkin riesa. Hän pyrki välttämän niitä käyttämällä esimerkiksi tummasta Pinot Noirista valmistettua viiniä. Luostarin rahastonhoitajan velvollisuuksiin kuului myös viinikellarista ja viininvalmistuksesta huolehtiminen. Hän paneutui saamaansa toimeen perusteellisesti, sillä hän kehitti luostarin valmistamalle hiilihapottomalle viinille selvää lisäarvoa ja ostajat olivat valmiita maksamaan viinistä kilpailijoihin verrattuna kaksinkertaisen hinnan. Nykyisen tyylinen samppanja kehitettiin vasta 1800-luvun loppupuolella.

Dom Perignon on jäänyt elämään nykypolville Moet & Chandonin arvosamppanjan (prestige cuvée) nimenä. DOMPPA oli ensimmäinen arvosamppanja vuonna 1937. Sitä ennen valmistajien ylpeydenaiheita olivat vuosikerrattomat sekoitteet. Dompan vuosituotanto lasketaan nykyisin todennäköisesti miljoonissa pulloissa (Tom Stevenson arvioi vuosituotannoksi 200 000 laatikkoa). Moët & Chandon on pitänyt Dom Perignonin markkinoinnista huolta. Viiniharrastajan kannalta Dompan jatkuva tuotanto vuosikertojen laadusta välittämättä saattaa tehdä kalliin hinnan oikeutuksen sisältöön nähden välillä kyseenalaiseksi. Parhaimpien vuosien Dompat ovat edelleen huippuviinejä, tosin eivät aivan tarjonnan terävintä kärkeä.